Home » Copenhagen 2009  

 Recent

Watch also...



print
2009-12-08

Pressemeldung der dänischen Polizei zur Einführung der Grenzkontrollen

Vor dem Hintergrund der in Kopenhagen stattfindenden 15. Vertragstaatenkonferenz der Klimarahmenkonvention (Conference of the Parties, COP) haben die dänischen Behörden für den Zeitraum vom 01. Dezember bis 18. Dezember 2009 die Wiedereinführung von Grenzkontrollen auch innerhalb des Schengen-Bereiches verfügt.

Somit kann es zu Grenzkontrollen bei der Einreise nach Dänemark kommen. Dies betrifft neben dem Flugverkehr und Fähren auch die Einreise auf dem Landwege.

Pic: Poster

Deutsche Staatsangehörige müssen bei Einreise im Besitz eines gültigen Reisepasses oder Personalausweises sein.

Grænsekontrol i forbindelse med FN’s Klimakonference i København

I forbindelse med FN’s Klimakonference (COP 15) i København i december 2009 er der skabt mulighed for, at politiet kan gennemføre grænsekontrol ved de indre grænser

Det betyder, at der i perioden fra den 1. december 2009 til den 18. december 2009 vil kunne iværksættes indrejsekontrol – ikke alene ved de ydre Schengen-grænser – men også ved de indre Schengen-grænser, det vil sige ved landgrænsen til Tyskland, ved den faste forbindelse til Sverige samt ved færge- og flyforbindelser, der ankommer fra andre Schengenlande.

Beslutningen er truffet af Integrationsministeriet efter indstilling fra Justitsministeriet, Rigspolitiet og Københavns Politi.

Der vil ikke være tale om en egentlig grænsekontrol ved de indre grænser. Kontrollen vil blive gennemført situationsbestemt og som en målrettet kontrol, der har til hensigt – i videst muligt omfang – at sikre, at FN’s Klimakonference afvikles i god ro og orden.

Kontrollen forsøges gennemført, så den i mindst muligt omfang kommer til at berøre den almindelige grænsetrafik.

Det kan imidlertid ikke udelukkes, at indførelsen af grænsekontrollen samt de øvrige sikkerhedsmæssige tiltag, der er iværksat i anledning af FN’s Klimakonference, kommer til at medføre mindre forsinkelser for de rejsende, men politiet vil bestræbe sig på, at den almindelige grænsetrafik afvikles smidigt og hurtigt. Politiet opfordrer imidlertid rejsende til at møde i god tid i forbindelse med udenlandsrejser.

Udlændinge, som indrejser i Danmark, skal – som altid – være i besiddelse af pas eller anden godkendt rejselegitimation. Det gælder dog ikke nordiske statsborgere, som rejser til Danmark direkte fra et andet nordisk land. Sådanne nordiske statsborgere kan fortsat rejse til Danmark uden at være i besiddelse af rejselegitimation.

Senest opdateret: 1. december 2009

Source: http://www.kopenhagen.diplo.de/Vertretung/kopenhagen/da/05/Energie__Klima/seite__cop15__einreisekontrollen.html