Chemare pentru Zilele de Actiune Globala impotriva Capitalismului

aus Dissent! Network Wiki, der freien Wissensdatenbank

Chemare pentru Zilele de Actiune Globala impotriva Capitalismului

Cu totii suntem chemati a distribui cat mai vast putem, atat digital cat si pe hartie si in special catre acele grupuri si oameni care nu se pot alatura protestului prin venirea in nordului Germaniei dar probabil sa uneasca luptele lor contra capitalismului.

Chemare pentru Zilele de Actiune si Informare Globala impotriva Capitalismului in perioada din jurul Summitului G8 2007

Capitalismul ne ataca pe multe fronturi in vietile noastre zilnice. Suntem fortati sa suportam sistemul curent de capitalism si puterea sa opresiva ce distruge, exploateaza, izoleaza si ne dezumanizeaza. Este categoric timpul sa scapam de el.

Pentru a ne misca inainte in lupta internationala impotriva capitalismului, urmatoarea chemare pleaca de la intalnirea internationala contra G8, tinuta in Varsovia (Polonia) intre 9 si 11 februarie cu oameni din peste 15 tari diferite. Va rugam sa il raspanditi cat mai larg cu putinta.

Reprezentati a membrilor G8 si a altor mari puteri economice se vor intalni in nord-ul Germaniei intre 6 si 8 iunie 2007, izolati in spatele unei bariere de garduri si soldati politisti. In mod simultan mii de oameni – contrari politicilor neo-liberale – se vor intalni pentru actiona in numersoase si diverse metode cat si locuri. Mai multe grupuri diferite si persoane sunt in o lupta zilnica contra diferitelor efecte ale politicii profitului mai sus de oameni, creeind spatii autonome, sa traiasca alternativ si sa lupte contra G8 si alte institutii economice globale. Este uimitor sa observi cat de multe grupuri au protestul din iunie in agenda lor sau se alatura in diferite metode. Protestul contra G8 nu va fi doar o dorinta reala si incercare de a submina aceasta intalnire a summitului, ci ar trebui privita ca un pas important in lupta intregii lumi impotriva capitalismului. Nu doar pe durata zilelor summitului, ci o lupta zilnica.

Deja au fost zile ale actiunii si solidaritatii globale, care nu au parut toate foarte reusite. Rezistenta noastra este des jucata pe terenul lor, conform regulilor lor. Cum ne-am putea reimagina aceste acte internationale de rezistenta intr-un mod unde chiar am putea face o schimbare? Una din metodele care pare a functiona in situatia curena este blocarea economie capitaliste prin a ataca infrastructura si a fluxului de capital prin lume.

Un numar mare a oamenilor care lupta contra capitalismului si a celorlalte multe forme de opresie peste tot in lume, nu pot veni la protestul contra summitului in Germania. Aceasta invitatie la zilele globale contra capitalismului este o invitatie catre voi toti sa legati lupta zilnica locala si globala cu fiecare dintre voi si sa actionati impreuna intr-o metoda puternica si coerenta.

Ziua globala de actiune contra capitalismului poate fi o ocazie in a arata lumii si noua insine scara rezistentei noastre, dintre care protestele contra G8 sunt doar o mica parte. Rezistenta efectiva trebuie sa fie peste tot si continua. Ar trebui sa credem in succesul actiunilor noastre si cu aceste cunostinte si inspiratie, nu ne intoarcem la vechea noastra viata, ci lasam rezistenta sa infloreasca peste tot in lume in 2007 si mult dupa.

Chemam a se lua loc actiuni in cele 10 zile din jurul summitului (1-10 iunie 2007), care includ zilele de actiune asupra agriculturii (3 iunie), asupra migratiei (4 iunie), antimilitarismului (5 iunie) si a schimbarii climatului (8 iunie). Toata lumea este invitata a lua parte in acest proces cu ideea si capacitatea lui/ei, variind de la a impartasi informatii pana la actiuni directe de-a lungul lumii cu scopul de a ataca economia globala, prin orice metode. Capitalismul nu ia niciodata pauza. Nici rezistenta noastra nu ar trebui!

Intalnirea internationala de la Varsovia privind pregatirile protestului G8-2007

Postscriptum: De asemenea chemam a ne conecta in lupta contra capitalismului si G8 cu diferite alte zile de actiune globala, cum ar fi:

  • 8 martie – Ziua actiunii feministe
  • 19-20 martie – Zile de rezistenta contra razboiului
  • 17 aprilie – Ziua internationala a luptei taranesti, strigata de Via Campesina
  • 1 mai – Ziua internationala a razboiului dintre clase
'Persönliche Werkzeuge
» dissent-archive