Apel la rezistenta impotriva G8

aus Dissent! Network Wiki, der freien Wissensdatenbank

Apel la rezistenta impotriva G8

Multe anunturi ca acesta au fost facute inainte de acesta pentru ca oamenii sa-si exprime protestul impotriva unui sistem international nejust, incorect si inegal. Summitul G8 reprezinta doar o parte din acesta. Multi s-au exprimat pentru mobilizari si au sperat ca reteaua o sa creasca de la sine, in acelasi timp nefiind siguri daca avem sau nu ‚reteta’ exacta. Vom incerca sa nu repetam greseli din trecut. Noi, grupul international de lucru al rezistentei impotriva urmatorului G8, suntem doar oameni ce stam pe ‚camp’, dorind sa schimbam lumea.

Chemam oamenii din toata lumea sa ni se alature in procesul de dezvoltare a unei rezistente puternice si efective, aici si acum, impotriva summitului G8 din Heiligendamm 2007 si in viitor, impotriva intregului circ sangeros capitalist.

Uitandu-ne dincolo de aceasta mobilizare, vom construi o structura puternica a unei rezistente globale continue, nascuta prin intermediul diversitatii noastre. Ne dorim crearea unor retele durabile care sa imprastie si sa extinda discutii si idei dincolo de granite.

Pentru a face rezistenta impotriva G8 efectiva pe cat posibil dorim sa facilitam participarea oamenilor de pe intreg globul in pregatirea, exprimarea experientelor si in actiunea propriu zisa, in interiorul sau exteriorul Germaniei.

Practic asta inseamna cateva lucruri : Vom publica un newsletter – in primul rand pentru a furniza stiri relevante si informatii despre pregatirea si discutiile din Germania si din exterior. La acest nivel va exista un site in limba engleza si un mailinglist pentru comunicarea dintre grupul organizatoric si activisti, punand baza unei retele internationale inaintea summitului. Pentru a atinge aceste obiective va rugam sa contribuiti cu informatii, experiente, tematici, forme de actiune, puncte de vedere si idei pentru o rezistenta practica. In acelasi timp avem nevoie de ajutor, legat de traduceri si distribuirea informatiilor pentru a face informatia accesibila oricui si avem nevoie de ajutorul voluntarilor pentru a tipari si distribui newsletter-ul in comunitatile locale.

Ii invitam pe toti cei interesati sa se implice si in grupul organizatoric, in special va invitam sa participati la intalnirea internationala care va avea loc in primul sau al doilea weekend in februarie. Locatia intalnirii n-a fost inca selectata dar va fi in afara Germaniei, cu scopul de a reprezenta un spatiu usor de atins pentru ca toti dintre noi sa participe. Pentru ca lumea sa se poata prezenta la intalnirea pregatitoare dar si la protestele din Germania, vom oferi informatii actualizate, informatii practice pentru obtinerea vizei si transport si daca va fi posibil, suport financiar pentru obtinerea vizei.

Acesta si multe alte proiecte ale grupului organizatoric necesita fonduri si speram ca acolo unde exista posibilitati, sa se poata organiza strangeri de fonduri. Vom ajuta in a face acest proces si actiunile pe cat posibil deschise, coordonand si furnizand informatii clare si relevante, in acelasi timp, cai de comunicare usor accesibile.

Vrem schimbare – nu doar pentru copiii nostri, dar si pentru noi.

Ne adresam tie pentru a te alatura noua si pentru a face din aceasta mobilizare o noua piatra, un alt cui in sicriul capitalismului international.

'Persönliche Werkzeuge
» dissent-archive