Raid impotriva oponentilor G-8 in Germania

pchine / 16.05.07

"Operatiunea fara scop" a Curtii Federale Supreme Germane genereaza tot mai multa capacitate de mobilizare pentru protestele impotriva G8.

Raid impotriva oponentilor G-8 in Germania

Pe 10 Mai a demarat o urmarire nationala a proiectelor si individualitatilor de stinga in Germania. Procurorul Curtii Supreme Federale Monika Harms s-a folosit de aceste cercetari pentru a criminaliza si a diviza larga rezistenta impotriva G8. Raidurile s-au soldat cu un esec complet.

Incercarea de a intimida scena de stinga si intreaga miscare de protest impotriva G8 nu a avut succes. Ieri seara, mai mult de 10.000 oameni din citeva orase Germane si europene au iesit in strada pentru a-si exprima spontan solidaritatea. Valul de represiune a generat o mobilizare inca si mai puternica impotriva summit-ului G8 ce va avea loc intre 6-8 Iunie in nordul Germaniei. Multumiri D-na Harms, ati punctat pentru noi!

Comparatiile intre diferitele raiduri din 40 locuri evidentiaza o operatiune necoordonata si lipsita de finalitate intreprinsa de autoritatile investigative. Citeva exemple: cel putin doua dintre persoanele acuzate nu au au fost perchezitionate de loc. Unii au fost investigati in detaliu, altii doar superficial. Unele persoane au fost supuse unor proceduri indelungate de identificare si au fost fortate sa ia un test ADN.

Multe ordine de perchezitie au fost justificate sustinind ca autorii cartii "Autonome in Bewegung" sint membri unui grup terorist. Aceasta carte, care e deja publicata in cea de-a treia editie, a fost folosita pentru a legitima perchezitia librariilor si a archivelor unor proiecte de stinga. Cartea e disponibila in orice librarie si nu a fost niciodata obiectul unei acuzatii procedurale.

Platforma alternativa de internet "so36.net" a fost de asemenea perchezitionata. Intregul continut al cutiei postale a unui avocat si a oficiului unui avocat a fost confiscat.

Perchezitia altei persoane a fost motivata prin pretinsa participare a acestuia la un atac invendiar asupra companiei Dussmann. Persoana acuzata fusese observata prin supraveghere prin internet. Conform ordinului de perchezitie el este acuzat de a fi intreprins cercetari extinse pe internet asupra companiei Dussman. Aceasta este singura dovada care ar trebui sa dovedeasca participarea sa in atac.

Daca aceasta e practica juridica a viitorului, usile sint deschise arbitrarietatii: oricine viziteaza un portal internet risca sa fie pus sub acuzare.

O alta persoana e suspectata de participarea la un atac incendiar pe baza faptului ca a fost prezent la un eveniment public.

Toate persoanele acuzate sint active in pregatirile pentru protestele impotriva summit-ului G8: pregatirile pentru ziua de actiune pentru agricultura globala, ziua de actiune pentru imigrare, ziua de actiune impotriva militarismului, si blocadele aeroportului militar Rostock
Laage, impreuna cu multe alte activitati planificate.

"Vom mobiliza chiar mai multi oameni acum pentru proteste, si ne bucuram ca am primit din partea Curtii Supreme Federale un momentum aditional" au declarat persoanele acuzate azi dimineata.

International Press Group Campinski