Val de represiune impotriva structurilor anti-G8 in Germania

Gipfelsoli Info Group, Campinski Press Group

*val de represiune impotriva structurilor anti-G8*

*locuinte perchezitionate in Hamburg, Berlin si Bremen*

*structurile de comunicatie ale miscarii anti-G8 tintite*

Comunicat de presa

De miercuri dimineata, 8 am, a avut loc un val de perchezitii a structurilor de stanga din Germania. Tintele au fost proiectele sociale si persoanele private care se organizeaza impotriva summitului g8, sau persoane suspectate ca ar face asta.

In Berlin, cel putin 7 apartamente si spatii de birouri au fost perchezitionate, printre care si doua birouri din Bethanien, centru social din Kreuzberg (Berlin) si Fusion shop, din acelasi district. Cel din urma este un spatiu folosit si organizat de catre antifascisti si stanga interventionista. Mai mult decat atat, un bookshop din Mehringhof si birourile multor proiecte de media alternativa din zona Lausitzer Straße fiind perchezitionate.

Politia de investigare criminalistica a acordat atentie speciala serverului de internet so36.net. Multe dintre proiectele de stanga si alternative au websiteuri, liste de mail si adrese de mail pe serverul respectiv. In acest fel, structura comunicatiilor a miscarii anti-g8 a fost lovita intr-un punct sensibil.

In Hamburg, represiunea e tintita asupra centrului social „Rote Flora" si a altor locuinte alternative.Perchezitii au mai avut loc in apropierea Berlinului. Au aparut si primele rapoarte ale perchezitiilor din Bremen.

Ordinele de perchezitie sunt bazate pe punctul § 129a „Formarea asocierilor teroriste cu scopul de a opri summitul G8". Selectarea intamplatoare a multor proiecte si locuinte alternative de stanga si a proiectelor de infrastructura duce la concluzia ca investigatiile sunt folosite ca mijloc pentru a slabi mobilizarea impotriva G8. „Probabil diversele cazuri de distrugere a propietatii private au servit ca scuza pentru aceste investigatii", impresia celor din Campinski Press Group. Unul din cazuri s-a petrecut la Hotelul Kempinski, unde va avea loc summitul G8, hotelul fiind tintit de mingi cu vopsea acum cateva luni.

Contextul investigatiilor facute pe baza punctului §129a sunt instrumentate in asa fel incat sa fie adunate informatii despre miscarea protestatara. In afara de asta, masurile de genul asta, in mod intentionat incearca sa aiba un efect de intimidare. Doar 2% investigatiilor pe baza „§129a" se finalizeaza cu o condamnare.

Totusi.. „Cine invita summitul G8, invita in acelasi timp si protestul impotriva lui", explica Hanne Jobst (Berlin Bethanien office). „Toate incercarile de criminalizare a acestei miscari nu ne va opri din a expune pe plan global inegalitatile, in timpul summitului G8".

Actiunile represive ale Politiei de Investigatii Criminale nu sunt surprinzatoare. Rezistenta impotriva G8 a stangii, si a stangii radicale a atins un nivel incontrolabil pentru politie. „Pana acum, politia a incercat sa scuipe rezistenta in media publica prin halucinatii despre armatele de ‚anarhisti'. Acum vor incerca sa saboteze structurile organizatorice.", explica in continuare Jobst.

„Ce trebuie stiut este ca perchezitiile sunt tintite asupra acelor parti ale rezistentei care refuza cererile fata de G8 pentru ca refuza sa vada G8 ca pe o institutie nelegitima", explica un purtator de cuvant al Gipfelsoli Info Group.

[Gipfelsoli Info Group | Campinski Press Group]